Förra helgen ställde vi om klockan och nu är det äntligen sommartid. Ett vårtecken om något. Om du inte börjat planera vårens och sommarens plantering så är det verkligen dags nu. Mot bakgrund av det har vi trendspanat vad som gäller i trädgården 2017. Kanske hittar du inspiration här.

 1. Djärva färger
  Måhända föredrar vi ljust och fräscht inomhus, men utomhus, i trädgården är det sprakande färger som gäller.

  Må hända inreder vi ljust och fräsch med krämiga nyanser men utomhus ska det vara ett spektakel av modiga bjärta färger. Rosa, orange, rött och lila. Det är bara att köra på.

 2. Klimatsmarta växter
  Allt fler tänker på miljön vilket även påverkar vilka växter vi köper. Främst handlar det om växter som tål lite torka och som inte kräver lika mycket vatten. Eftersom grundvattennivån kommer att bli låg i år är detta verkligen något att tänka på.
 3. Ätbara växter
  Den här trenden har pågått ett par år och förknippas både med storstadsbönder, hipsters och miljörörelsen. Att odla växter som man sedan kan använda i sin egen matlagning är en trend som håller i sig. För dem som bor på landet är detta inget nytt, den här trenden pågår mest i urbana miljöer, i köksfönster och på balkonger.
 4. Barrträd i skiftande färger
  De skiftar färg från grönt på våren till orange, lila och brons på hösten och vintern. Det gör att barrträd har blivit ett alternativt sätta att klä trädgården i färg året runt.
 5. Blanda bombastiskt med skört och fantastiskt
  Kontraster är alltid intressant och därför är det inne att blanda stora, tuffa och tåliga växter med mer sköra, sprödare blommor. Varför inte mixa några suckulenter i en kruka, som med sina tjocka köttiga blad eller stjälkar kontrasterar mot Blåregn? Det ska tilläggas att blåregn är frostkänslig och inte överlever i de nordligare delarna av vårt land.

Lycka till med din trädgård!

Trädgårdstrender 2017
Tagged on:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 − två =