Här kan du läsa mer om du vill veta mer om organisk trädgårdsskötsel

Att ha en grön tumme är inte det enda sättet att vara en bra trädgårdsmästare. Många människor tror att man måste ha en utomjordisk förmåga eller att man behöver ha en medfödd talang som ges vid födseln; men med rätt kunskap, tid och ansträngning, kan vem som helst vara en fantastisk trädgårdsmästare.

bagge

Om dina växter får ohyra på sig, köp inte dyra kemiska medel. Blanda lite flytande tvål eller såpa och bakpulver i vatten. Denna lösning kan sprutas på dina växter en gång per vecka tills problemet är löst. Bakpulver är ett bra sätt att bli av med mögel på dina växte, men på ett organiskt sätt.

Plantera träd på ett litet område

Om du vill odla fruktträd, men har begränsat utrymme på din egendom, rekommenderar vi att plantera mindre fruktträd. Många fruktträd finns i dvärg-sorter, inklusive äpple, persika och päron. Dessa träd blir ungefär 90cm till 2m. Inte nog med att de tar upp mindre utrymme utan träden producerar massor av läcker frukt, och det bästa av allt; deras låga höjd gör det lättare att skörda frukten.

frukttrad

Vinterträdgården

Lys upp din vinterträdgård med träd som har vackra. En vinterträdgård tenderar att se naken och dyster ut, särskilt om du bor i ett mycket kallt klimat som i Sverige. Tre bra vinter-val är en papperslönn, björk eller scharlakansröd vide. Ett steg närmare en vacker vinterträdgård.

vinter

Beskär som en mästare

Se till att du beskär dina träd regelbundet. Döda grenar på träd kan locka skadedjur som kan infektera din träd. Även när du trimmar små grenar på ett träd, kommer det att öka luftflödet mellan grenarna och låta de större grenarna att utvecklas mer. Detta kommer att resultera i ett starkare och friskare träd totalt.

Trädgårdsarbete handlar om förberedelse. Det finns ett visst mått av tur och slumpmässiga variationer, men för det mesta en bra trädgårdsmästare är en smart trädgårdsmästare. Glöm inte sätta sin personliga prägel på din trädgård. Så följ inte guider som du hittar till punkt och prickar.

Trädgårdsskötsel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 8 =