Nu kan privatpersoner göra RUT-avdrag för trädvård

Har du ett träd som står alldeles galet och behöver fällas av ett proffs? Ser dina träd alldeles för täta ut? Är kronan full av korsande grenar som skaver på varandra och skadar dem? Har du till och med ett irriterande träd som skymmer den fagra morgonsolen? Tack vare nya stadgar i Skatteverkets föreskrifter för RUT-avdraget kan du nu göra avdrag för trädvårdstjänster som du beställer som privatperson. Det ger dig möjlighet av dra av halva kostnaden för att få fina träd i din trädgård.

Det här ger inte bara möjligheten till lägre pris för trädvård, utan även att fler får möjligheten att låta sina träd vårdas eller fällas av professionella arborister till ett mycket bra pris. Det förutsätter naturligtvis att det finns utrymme för avdrag. Ett jobb som blir alldeles för billigt har sällan något avdragsutrymme. Den här förmånen riktar sig främst till individer med lite mindre tillgångar som vill proffshjälp med sina träd.

Så vad behöver du hjälp med? Med RUT-avdraget tillgängligt har du större möjligheter att få träden på din vackra gård vårdade så att du återigen kan känna stolthet över din fantastiska tomt. Intresserad av att läsa mer om trädfällningar och trädbeskärningar? Läs mer här.

Ta hand om träden, om ni ser ett träd som behöver vårdas. Hör av er till kommunen eller den lokala arboristen. Arboristen kan eventuellt förlänga livet på det sjuka trädet. Om det är riktigt sjukt kan trädet behöva fällas.

Rut-avdrag trädvård
Tagged on:             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + tio =