Vi blir alltmer urbaniserade vilket inte nödvändigtvis har gjort att intresset för växter har minskat, snarare tvärtom. Däremot så är det inte alla som har möjlighet att odla. I en lägenhet är det inte alltid så lätt.

Därför blev jag hemskt glad och nyfiken när jag hittade en artikel om en pryl som kallas LeGrow. LeGrow är ett system som gör det lättare och smidigare att plantera växter inomhus. De bästa är att systemet också är snyggt så man behöver inte skämmas, tvärtom kan växterna leva och frodas i all sin prakt. Systemet påminner också om lego så man kan pussla ihop dem lite som man själv vill ha det. Det fina är också att det olika blocken integreras med varandra och fångar upp det överflödiga vattnet. De olika blocken kan också utförmas efter de enskilda blommornas specifika behov. En blomma i ett block kanske behöver hjälp med extra LED-ljus och då kan man enkelt koppla på det.

Systemet kan också utrustas med en luftfuktare något som nog blommorna jublar allra mest över. För låg luftfuktighet är ju ett vanligt problem för många inomhusblommor.

LeGrow fungerar alltså som ett eget litet ekosystem som du kan anpassa efter dina blommor och dina behov. Eftersom du lätt kan bygga ut systemet med nya delar kan du också utveckla och anpassa din inomhusträdgård. Jag tycker att det verkar hur kul som helst.

Systemet utvecklades ursprungligen av en man vid namn Haobin Lin som ville lära sin dotter mer om trädgårdsskötsel. Problemet var bara att de bodde i en lägenhet. Då utvecklade han detta. Systemet har inte kommit igång med produktionen än. I nuläget är det ett crowdfundingprojekt som ligger på Kickstarter. Om du liksom jag tycker att det låter bra så är det bara och gå in och stödja. Här är deras film:

Den smarta inomhusträdgården
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 19 =